Svett svettigare svettigast

Svett är något som tyvärr tillhör livet i sig, men något som det nog tillhör ’ännu mer är just träning och rörelse. För som vi alla säkert vet så börjar man  regel svettas så fort man anstränger kroppen  och utsätter den för fysisk a ansträngning. Detta vet vi ända sedan barnsben, då vi troligtvis redan då svettas emellanåt.

Kanske gjorde vi det när vi lekte pjet på dagis, eller när man hade brännbollsturneringar mot föräldrarna på avslutningsfesten. Och kanske är det just också därför som vi alltid förknippar svettningar med just rörelse av alla dess slag.  Vi har helt enkelt lärt oss att så fort vi anstränger kroppen på något sätt så svettas vi i regel, vissa mindre andra mer.

Men att bli svettig behöver ju inte nödvändigtvis vara något äckligt, även om många fortfarande inte tycks hålla med om denna åsikten. För i nästan alla tider så har just svett alltid ansetts vara både äckligt och illaluktande på alla sätt. Och även om detta är delvis sant, så finns det faktiskt dem som svettes utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Och hur kul är det egentligen för dem att folk går runt och tycker att de är äckliga. Vissa har hel tenkelt generna för att svettas mer än andra. En sanning som alla snart msåte komma att börja inse.