Satsa på en ordentlig cykel

Att träna och röra på sig är ett nödvändigt ont som vi människor faktiskt måste göra för att må så bra så möjligt. För även om vi vet att motion är bra för våra kroppar och vårt leverne, så har ju många av oss väldigt svårt att komma igång med den där vardagliga motionen. Oftast så känns det både jobbigt och trist, men allra mest jobbigt.

För som med så många andra saker i livet, så måste man ibland utsätta sig för tuffa situationer innan något överhuvudtaget kan bli bättre. Och samma sak gäller ju träningen. För den där lilla timmen på gymmet eller den där cykelturen till jobbet känns säkert tung och jobbig på alla sätt, men utdelningen i form av hälsa som du får därefter är tredubbelt så stor än själva ansträngningen.

Så varför inte bara satsa på en ordentlig cykel och börja cykla till och från jobbet? Eller varför inte powerwalka? Både dessa är enkla steg man kan ta för att komma lite närmare den där goda hälsan vi alla egentligen ha. Men det viktigaste av allt är att man har roligt på vägen dit. Det vill säga, se till att hitta en motionsform som du faktiskt tycker om. Först då kommer träningen att gynna dig till hundra procent.