Motsatsen till kampsporter

Kampsporter har en stor fördel i att de är väldigt fysiska och ger väldigt bra träning. Men det är inte alltid man är ute efter just fysisk träning utan mental träning och avslappning. Dessa gånger ska man inte underskatta de kanske annars så ”töntiga” sporterna som minigolf, bowling, boule, varpa, biljard och så vidare. Dessa sporter är väldigt sociala och mentala.

För ens fysiska hälsa är det även viktigt att träna upp sin mentala hälsa. Att spela bowling behöver inte bara vara en ursäkt för att få dricka lite öl mitt i veckan utan är ett bra sett att just träna upp sina mental färdigheter. I en storstad som Stockholm finns det många tillfällen till dessa mindre fysiska sporter. I Stockholm är bowling kanske hett för tillfället. Det är många nya fräscha bowlinglokaler som poppar  upp. När det gäller boule är boule och berså en absolut Stockholmsfavorit. Tyvärr finns det risk att boule och berså stängt för gott då de ska byggas en fjantig park istället för en enormt charmig miljö som boule och berså erbjudit oss Stockholmare under många år. Jag hoppas verkligen att de får vara kvar och öppnar upp till våren under nästa år.

Om ni är mer av en Minigolffreak så har finns det en sprillans ny bana i Tantolunden som är värd att testa. Lite ovanliga banor och så ligger de fint vid vattnet, precis som boule och berså gör. Man ska inte heller underskatta miljön när man väljer sina mental sporter. Men glöm för guds skull inte bort de fysiska aktiviteterna bara för att ni även gör lite mentala. Som med allting är en bra mix att rekommendera.